Mina behandlingar

Hotstonemassage

Hotstone är en varm och härlig behandlingsmetod där de varma stenarna placeras ut över din kropp och därefter masserar jag dig med de varma stenarna och mina händer tillsammans med varm olja. Värmen från stenarna mjukar upp stela muskler och skänker djup avslappning. Massagen ökar blod- och lymfcirkulationen, stimulerar cellförnyelsen och lindrar muskelvärk. Den är lugnande och stressreducerande. Den lämpar sig bra för dig som är spänd, behöver varva ner, minska stressen och återhämta dig. Det är en fantastisk behandling som ger fullkomlig avslappning. Inga hårda tryck behövs då behandlingen ändå är djupgående.

Under behandlingen ligger du inbäddad på massagebänk som är varm och skön. Under behandlingen får du uppleva lugn och ro för alla sinnen. Avslappnande musik i bakgrunden och dämpad belysning i rummet är viktigt för att du ska få en skön helhetsupplevelse.

När jag är klar med behandlingen så lämnar jag dig i rummet och låter dig vila en stund.

Taktil stimulering

Taktil Stimulering är en mycket mjuk och skön helkroppsbehandling som ges med långsamma och medvetna strykningar på framsidan och baksidan av kroppen i en viss struktur. Man använder även olika slags tryck samt håller händerna stilla. Genom beröring av huden aktiveras kroppens stora "lugn- och ro hormon" oxytocin.

Som mottagare är du inbäddad under handdukar och ligger på en värmedyna, endast den kroppsdel som skall beröras exponeras. Du upplever känsla av stillhet, vila och trygghet. När jag är klar med behandlingen bäddas du in i täcken och får ligga och vila i ca 10 minuter. Jag utför taktil stimulering med vegetabilisk, kallpressad olja och ev eteriska oljor. Ljusen är tända och du hör avslappnande musik i bakgrunden.

Denna behandlingsform kan med fördel användas vid t ex fibromyalgi, reumatism eller utmattningssyndrom och under graviditeten.

Avspänningsmassage

De flesta människor går omkring med spänningar i musklerna, speciellt i nacke, skuldror och rygg. Ofta är det fråga om spänningar orsakade av stress eller ensidiga rörelsemönster. Det kan även handla om så kallade försvarspänningar efter olika skador eller trauman. Dessa fysiska spänningar kan med tiden orsaka stelhet och smärta

Massage påverkar hela kroppen och löser upp spänningar. Regelbunden avspänningsmassage är ett bra sätt att gå ner i varv och hjälpa kroppen att slappna av.

Under avspänningsmassagen ligger du inbäddad på massagebänk som är varm och skön. Jag utför massagen med lugna och lätta grepp på kroppen. Jag masserar din rygg, nacke, dina armar och händer och avslutar med lätt ansiktsmassage. Under behandlingen får du uppleva lugn och ro för alla sinnen. Avslappnande musik i bakgrunden och dämpad belysning i rummet är viktigt för att du ska få en skön helhetsupplevelse.

När jag är klar med behandlingen så lämnar jag dig i rummet och låter dig vila en stund.